Permanentni bremenski magneti

Bremenski magnetiBremenski magnet je predviden za manipulacijo s ploskim in krožnim materialom npr. v delavnicah, skladiščih jeklarskega materiala, pri manipulaciji pri škarjah, stiskalnicah, varilnih in obdelovalnih strojih za kovino, pri zamenjavah kalupov pri strojih za brizganje plastike.

Ob uporabi zelo močnih neodimskih magnetov NdFeB dosegamo velike moči pri majhnih dimenzijah bremenskih magnetov.

Prednosti bremenskega magneta

Permanentni bremenski magneti

  • magnet enostavno "vklopite in izklopite" z ročico na njegovi bočni strani
  • magnetna moč ni časovno omejena
  • nosilnost magneta 100–2000 kg
  • neodvisnost od električne energije
  • minimalne zahteve za vzdrževanje

Prodajamo le certificirane magnete

Certifikat Strojniške testne ustanove v BrnuNaši bremenski magneti so testirani pri Strojniški testni ustanovi v Brnu. Vsak magnet pred prodajo individualno testiramo in dobavljamo skupaj s certifikatom z navedeno nosilnostjo. Vsak bremenski magnet izpolnjuje zahteve direktive Evropskega parlamenta in Sveta 2006/42/ES.

Zagotavljamo operativne dobavne roke

Dobavni rok pri vseh tipih bremenskih magnetov je v dveh delovnih dneh od prejema zavezujočega naročila, po naročilu dobavljamo tudi nosilnost 5.000 kg.

On-line prodaja magnetov

V naši e-trgovini izberite iz ponudbe magnetov

Kupi bremenske magnete

Datoteke za prenos

Testiranje bremenskih magnetov

Izvajamo revizijske preizkuse vseh tipov in znamk permanentnih bremenskih magnetov. Revizijski preizkus bremenskega magneta je sestavljen ne le iz pregleda trdnosti vseh delov in obrabe le-teh (poseben poudarek dajemo na pregled spodnje stične ploskve). Najpomembnejši del revizije je v meritvi ločilne sile magneta na preizkusni napravi (moč, pri kateri pride do odtrganja magneta od bremena, ki se prenaša).

Za zagotovitev varnosti dela se zahteva, da bo nosilnost bremenskega magneta trikratna (torej magnet z nosilnostjo 300 kg bi opravil test za 900 kg). Samoumevnost je, da po opravljenem preizkusu o le-tem izdamo zapisnik.

Pri vseh tipih in znamkah permanentnih bremenskih magnetov priporočamo izvajati revizijske preglede 1x na leto.

Vendar so redne revizije in preizkusi pri dvigalnih napravah (med katere sodi tudi permanentni bremenski magnet) pomembni tudi zaradi preprečevanja nesreč pri delu. Sposobni smo realizirati morebitna popravila bremenskih magnetov.

Želite testirati magnete?

Obrnite se na nas. Vsaki stranki ugodimo po naših najboljših zmožnostih.

Dogovori testiranje