Rotacijski magnetni separatorji

Teleskopski rotacijski magnetni separator (MSVR)

Teleskopski rotacijski magnetni separatorRotacijski magnetni separator je sestavljen z magnetnih teleskopskih cevi, ki so nameščene v omarični konstrukciji, zaključeni s prirobnicami. Komponenta z magnetnimi cevmi je vgrajena na gredi, ki jo poganja elektromotor (400 V). Magnetne cevi se torej v teku separacije tekoče vrtijo, kar znižuje tveganje za prebrušenje pokrivnih cevimagnetov, pa tudi znižuje tveganje za zamašitev separatorja s težje sipljivim materialom. Površinsko je naprava obdelana s peskanjem (po doplačilu možnost dobave v loščeni izvedbi).

Magnetni separator je zaključen s kvadratnimi prirobnicami. Vendar smo pripravljeni upoštevati vaše zahteve glede vhodnih/izhodnih dimenzij in različnih vrst zaključkov.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. Pišite za ponudbo separatorja

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Prednosti separatorja

  1. Zelo visoka učinkovitost separacije.
  2. Proizveden je iz nerjavečega jekla 1.4301.
  3. Rotirajoče cevi poganja elektromotor.
  4. Znižano tveganje za prebrušenje cevi z abrazivnim materialom.
  5. Možnost menjati hitrost rotacije magnetnih cevi.

Katere materiale zna sortirati

  • Sipke in težje predirne zmesi
  • Materiale, ki imajo težnjo ustvarjati oboke
  • Abrazivne materiale
 

Konstrukcija rotacijskega separatorja

Magneti so vgrajeni v puši iz nerjavečega jekla, torej so zaščiteni pred poškodbami, čiščenje le-teh pa je zelo enostavno, hitro in udobno. Magnetne cevi so nameščene na rotacijski gredi, ki jo poganja elektromotor. Možno je menjati hitrost rotacije magnetnih cevi, odvisno od vrste in količine separiranega materiala.

Magnetni separator ima vgrajene zelo močne neodimske NdFeB magnete z magnetno indukcijo 10.400 G (po želji lahko uporabimo magnete z magnetno indukcijo več kot 14.000 G!). Premer magnetne teleskopske cevi 30 mm, debelina stene cevi cca 0,7 mm. Naprava je v celoti izdelana iz nerjavečega jekla 1.4301.

Rotirajoče magnetne cevi

 

Čiščenje magnetnega separatorja

Odstranitev prijete kovinske umazanije je zelo enostavna. Po sprostitvi sponk potegnete magnetne cevi iz telesa separatorja. Potem odprete vratca in jih fiksirate v tem položaju z varnostnim zatičem. Na magnetne cevi nataknete zbirno posodo. Kot zadnji korak snemite iz magnetnih jeder cevi skupaj z zbirno posodo. Prijeta kovina bo padla v zbirno posodo in magnetni separator je očiščen.