Magnetni mehčalec vode (premer 20, 25, 32 mm)

Magnetni mehčalec vode (premer 20, 25, 32 mm)Trda voda vsebuje večjo količino kalcijevih ali magnezijevih soli, ki s svojo kristalizacijo ustvarjajo usedline (t.i. „vodni kamen“) na vodovodnem cevovodu, inštalacijah ali vodovodnih armaturah. Ta pojav izrazito narašča z ogrevanjem vode, vodni kamen se torej največ useda na grelnih telesih grelnikov, pralnih strojev, pomivalnih strojev in grelnikih za vodo. Usedli vodni kamen znižuje ne le življenjsko dobo teh aparatov, ampak povečuje tudi porabo električne energije. Poleg tega je odstranjevanje vodnega kamna zelo težko in drago, če je sploh možno.

Kako magnetni mehčalec vode deluje?

Magnetni mehčalec vode menja fizikalne lastnosti soli, ki grejo skozi magnetno polje, zelo poenostavljeno povedano vodo „mehča“ in s tem izrazito omejuje usedanje vodnega kamna. Tako „obdelana“ voda potem lahko celo topi že nastale usedline.

Namestitev magnetnega mehčalca na cevovod

Naš izdelek ne potrebuje električne energije, niti nadomestnih polnil. V primerjavi z drugimi izdelki na našem trgu razpolaga z močnimi neodimskimi magneti, katerih magnetno polje je bistveno močnejše kot pri feritnih magnetih. Plastična prevleka je opremljena z ergonomskimi elementi za enostavno namestitev, brez prekinitve cevovoda, brez orodja!

Vpliv magnetnega mehčalca na kakovost vode

Obseg zmanjšanja trdote vode in nastanka usedlin je odvisna od tipa in stanja vodovodnega cevovoda, temperature vode, stopnji trdote vode in drugih zunanjih dejavnikih, in njegovo vrednost ni možno zagotoviti!

On-line prodaja magnetnih pripomočkov

V naši spletni trgovini si boste zagotovo izbrali

Kupite mehčalec vode v spletni trgovini

OPOZORILO:  Naprava ni namenjena, niti odobrena za obdelavo pitne vode, svetujemo, da se namesti šele na odcep za proizvodnjo tople sanitarne vode (h kotlu, grelniku ali pralnemu stroju).