Magnetni bobni

Magnetni boben (MB)

Magnetni bobenMagnetni boben je predviden za separacijo kovinskih magnetnih delcev iz sipkih zmesi (barvne kovine, plastični granulat ipd.). Običajno je nameščen pod vsipni lijak stroja ali za tračni transporter, iz katerih pada nesepariran material na magnetni boben, ki izvaja separacijo – ločevanje.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. Pišite za ponudbo separatorja

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Konstrukcija magnetnega bobna

Njegova prednost je, da ni sestavni del tračnega transporterja, njegova uporaba je torej bolj univerzalna. Magnetni boben je sestavljen iz zunanjega, vrtljivega plašča iz nerjavečega jekla z lovilniki in iz magnetnega jedra z vgrajenimi feritnimi magneti ali tudi z zelo močnimi neodimskimi magneti NdFeB. Ti magneti ustvarjajo na površini bobna potrebno magnetno polje, zaradi katerega se kovinski deli primejo in odnašajo se vse na os bobna. Tu pride do razmagnetenja in kovine samovoljno odpadejo za razliko od nekovinskega separiranega materiala, ki odpada že pred osjo magnetnega bobna.

Magnetni boben v praksi

 

Animacija delovanja magnetnega bobna

Načelo uporabe magnetnega bobna

Možnosti uporabe magnetnega bobna

Magnetni bobni Magnetni boben je izdelan iz nerjavečega jekla in sposobni smo ga dimenzijsko prilagoditi vašim zahtevam. Z uporabo magnetnega bobna se izrazito poveča kakovost obdelovanega materiala. Primerno je uporabiti ga tam, kjer je treba zaščititi drugo napravo pred poškodbami s kovinskimi delci.

Magnetni boben v omarični konstrukciji (MBZ)

Magnetni boben v omarični konstrukcijiZa opazno enostavnejšo instalacijo magnetnega bobna dobavljamo tudi magnetni boben skupaj z omarično konstrukcijo. Princip separacije je popolnoma enak kot pri magnetnem bobnu. V tej izvedbi je magnetni boben instaliran v omarični konstrukciji in s tem odpada skrb s pritrditvijo magnetnega bobna.

 

Prednosti omarične konstrukcije

Magnetni boben v omarični konstrukcijiMaterial za separacijo se vsipava v omarično konstrukcijo skozi zgornjo odprtino. Omarična konstrukcija je zaključena z dvema odprtinama, iz katerih pada posebej kovina in posebej ločeni material. Premer, dolžino bobna in dimenzije omarične konstrukcije prilagodimo vašim zahtevam.

Magnetni boben v omarični konstrukcijiMagnetni boben v omarični konstrukciji dobavljamo skupaj z motorjem in menjalnikom. Lahko je opremljen ali s feritnimi magneti ali pa s precej močnejšimi neodimskimi magneti NdFeB.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. Pišite za ponudbo separatorja

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

 

Magnetni dvonadstropni boben v omarični konstrukciji (MBZD)

Magnetni dvonadstropni boben v omarični konstrukcijiTa dvonadstropni magnetni boben se dobro odnese v obratih, kjer je treba doseči še višje kakovosti separacije, in sicer zaradi dodajanja drugega magnetnega bobna. Druga uporaba je pri minimaliziranju onesnaženja prijetih kovin s separiranim materialom – kjer je treba doseči čim večje čistoče ločenih kovin.

Konstrukcija dvonadstropnega bobna

V magnetne bobne tega separatorja lahko vgradimo feritne in zelo močne neodimske NdFeB magnete. Možna je tudi kombinacija le-teh, ko ima en magnetni boben vgrajene feritne magnete in drugi neodimske magnete. Za izbiro primernega tipa magnetov in pravilnega zaporedja bobnov pri kombinaciji obeh tipov magnetov priporočamo, da se z nami posvetujete. Kontaktirajte nas, prosimo, s svojim povpraševanjem. Z veseljem vam bomo svetovali.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. Pišite za ponudbo separatorja

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Prednosti magnetnega bobna

  1. kombinacija bobnov z različnimi magneti
  2. visoka kakovost separacije
  3. regulacija vrtljajev vsakega bobna posebej
  4. prilagoditev vašim zahtevam

Uporaba magnetnega bobna

  • popolna separacija
  • minimaliziranje onesnaženja prijetih kovin s separiranim materialom
 

Prilagodljivost vašim potrebam

Uporaba dvonadstropnega magnetnega bobnaPri vsakem bobnu lahko posebej izbirate hitrost vrtljajev. Na zahtevo lahko boben opremimo z zvočno in svetlobno signalizacijo.

Kot proizvajalci teh naprav jih proizvedemo natančno po vaših zahtevah – prilagodimo dimenzije separatorja vaši tehnologiji, priporočimo primeren premer in dolžino bobnov ter pomagamo tudi z izbiro najbolj primernih magnetov.

Drugi tipi magnetnih separatorjev za suhe zmesi

Magnetni dvonadstropni odvajalni boben

Magnetni odvajalni bobni

S prevzemanjem materiala med transporterjem in magnetnim bobnom in nadalje med obema bobnoma pride do prezračenja le-tega, kar pomaga ločiti kovine od lepljivega materiala.