Magnetne palice

Magnetna palica (MT)

Magnetna palicaMagnetna palicaMagnetne palice premera 25 in 30 mm imajo vgrajene zelo močne NdFeB magnete. Zaradi zelo tanke pokrivne cevi je končna magnetna moč na površini magnetne palice 6 300 in 8 900 G! S pomočjo teh magnetnih cevi si lahko sami sestavite poljuben magnetni separator.

Izdelek je na zalogi, takoj dobavljiv.
Kupi magnetne palice

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Možnosti uporabe magnetnih palic

Magnetne palice s pomočjo navoja le navijete na poljuben nosilec in s tem ustvarite magnetno rešetko. Izboljšana različica je namestitev magnetne palice še v cevi iz nerjavečega jekla zaradi čiščenja le-teh. Po slednjem potegu iz teh cevi kovina odpade – vendar prihaja do izrazitega padca magnetne moči.

Magneti za tekstilne filtre (MTF)

Prijema kovinsko umazanijo Ti magnetni separatorji vsebujejo zelo močne neodimske magnete NdFeB in zaradi tega je njihova separacija zelo učinkovita. Ta separator se vstavi v filter iz blaga, s čimer se izrazito poveča učinkovitost filtracije in hkrati podaljša življenjska doba filtrov iz blaga.

Sestav magnetnega separatorja za filtre iz blaga

Ta magnetni separator je sestavljen iz ene ali dveh magnetnih palic in iz nosilca iz nerjavečega jekla, v katerega sta palici vstavljeni. Ta cela naprava se potem vtakne v rokavni filter iz blaga. Izrazito smo poenostavili pritrditev magnetne palice v nosilcu iz nerjavečega jekla, zato ni potrebno nobeno vijačenje.

Sami filtri iz blaga po navadi prijemajo umazanijo šele od velikosti 20 μm. Naši magneti za v tekstilne filtre imajo s strani akreditiranega preizkusnega laboratorija preverjeno prijemanje umazanije od 1,5 μm.

Prednosti magneta v tkaninskem filtru

  • Prijema kovinsko umazanijo od velikosti 1,5 μm
  • Podaljšuje življenjsko dobo tekstilnega filtra
  • Visoka učinkovitost filtracije
  • Prilagoditev vašim zahtevam
  • Zelo enostavno čiščenje zaradi loščene površine palic
  • Varnostna pregrada med magnetnimi palicami – znižanje tveganja poškodb

 

 

Izdelek je na zalogi, takoj dobavljiv.
Kupi magneti za tekstilne filtre e

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Uporaba magneta za industrijske tekstilne filtre

  • To magnetno napravo smo uspešno instalirali npr. v živilski in strojniški industriji.
  • Po naših izkušnjah je nosilec iz nerjavečega jekla z magnetnimi palicami dimenzijsko združljiv s pretežno večino filtrov iz blaga. V primeru, da uporabljate filtre iz blaga drugih dimenzij, bomo nosilec iz nerjavečega jekla temu prilagodili.
  • Služi za povečanje učinkovitosti separacije že obstoječih filtrov iz blaga.
  • Magnete za rokavne tekstilne filtre vam izposodimo, da jih preizkusite.
 

Katere materiale znajo sortirati

  • Zelo fino kovinsko umazanijo iz tekočin.

Čiščenje magnetov za filtre

Čiščenje magneta za tekstilne filtreMagnetne palice proizvajamo v loščeni izvedbi, kar izrazito olajša čiščenje le-teh. Pri tem pomagajo tudi nemagnetni konci teh palic, zato je kovine s palice enostavno izbrisati.

  1. S potegom za krogec potegnite zatič iz odprtine v magnetni palici (zatič je na vzmeti, torej drži magnetno palico na želenem mestu).
  2. Magnetno palico potegnite iz zatiča na spodnji strani nosilca iz nerjavečega jekla. Zdaj jo lahko očistite prijete umazanije.
  3. Čiščenje magneta za tekstilne filtrePovratna instalacija – magnetno palico nataknite na zatič na spodnji strani nosilca iz nerjavečega jekla in potem s potegom za krogec potegnite ven zgornji zatič in vstavite magnetno palico. Zatič zaskoči v pripravljeno odprtino na zgornji strani magnetne palice in palico fiksira v nosilcu iz nerjavečega jekla.

Datoteke za prenos