Magnetni valji

Magnetni valjMagnetni valj je predviden za separacijo kovinskih delov iz sipkih zmesi (les, kamen, premog, barvne kovine, odpadne zmesi ipd.). Samočistilni magnetni valj je vgrajen v tračni transporter, po katerem se prevaža material za separacijo. Kovinske delce magnetni valj zadrži in prenese vse za os valja, kjer pride do ločitve le-teh in kovine samovoljno odpadejo.

Magnetni valj

Z uporabo magnetnega valja se izrazito poveča kakovost obdelovanega materiala. Primerno je uporabiti ga tam, kjer je treba zaščititi drugo napravo pred poškodbo s kovinskimi delci. Pri višji plasti transportiranega materiala svetujemo uporabiti tudi v kombinaciji z magnetom za nad transporter, ki omogoči učinkovito separirati kovine iz zgornje plasti separiranega materiala.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. Pišite za ponudbo separatorja

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Animacija delovanja magnetnega valja

Načelo uporabe magnetnega valja

Magnetni valj ima vgrajene feritne magnete. Možno ga je opremiti tudi z zelo močnimi neodimskimi magneti NdFeB. Magnetni valj smo sposobni dimenzijsko prilagoditi zahtevam stranke. Dobro se obnese pri recikliranju odpadkov (za pridobivanje magnetnih materialov iz odpadnih zmesi, na žagah, v kamnolomih, rudnikih).

Koristen nasvet za vas – še bolj učinkovita separacija kovin na transportnem traku

Pri separaciji kovin iz višjega sloja materiala na transportnem traku svetujemo za maksimalno učinkovitost separacije uporabiti poleg magnetne plošče ali separatorja za nad transporter (1) tudi magnetni valj (2), ki loči kovine iz spodnjega dela sloja.