Uredba o dostopnosti

Osnovne informacije

Spletne strani izpolnjujejo vsa pomembna načela dostopnosti po metodikah Blind Friendly Web, WCAG 1.0 in pravilih oblikovanja dostopnega spletnega mesta po zakonu št. 365/2000 Ur. l. o ISVS (informacijski sistemi javne uprave), posodobljenih z zakonom št. 81/2006 Ur. l. Samostojna metodična navodila (PDF, 231 kB) se sklicujejo na uredbo št. 64/2008 Ur. l. o obliki objavljanja informacij, povezanih z delovanjem javne uprave prek spletnih strani za osebe s posebnimi potrebami (uredba o dostopnosti).

Vsebina spletnega mesta

Pisava spletnega mesta je opredeljena s pomočjo relativnih enot in jo je možno povečevati in zmanjševati z nastavitvijo spletnega brskalnika. Če torej želite urediti velikost pisave, naredite to v ponudbi Prikaži →Velikost besedila.

Vsa vsebina spletnega mesta je hierarhično organizirana. Informacijo o tem, kje v hierarhiji spletnega mesta trenutno ste, boste našli s pomočjo "navigacija drobtinice" (Nahajate se tu:).

Pregledni izpis vseh strani po strukturi spletnega mesta je na voljo v obliki zemljevida spletnega mesta.

Bližnjice na tipkovnici (accesskeys)

Če brskate po tem spletnem mestu brez naprednega formatiranja, vam premikanje po straneh lahko olajšajo naslednje bližnjice na tipkovnici:

Priporočene razširitve brskalnika

Na tem spletnem mestu so lahko določene informacije (dokumenti) na voljo v formatih PDF, DOC, XLS ali PPT. Ti specifični formati omogočajo ohraniti prvine formatiranja in tipografije, ki v obliki XHTML niso dostopne.

  • za ogled dokumentov PDF je možno brezplačno naložiti program Acrobat Reader.
  • za ogled dokumentov DOC, XLS in PPT je možno brezplačno naložiti ustrezni program.

Kontakt

V primeru težav z dostopnostjo vsebine ali funkcionalnosti tega spletnega mesta prosimo, da kontaktirate skrbnika spletnega mesta.