Magneti za zbirna mesta

Stožčast sortirni magnet

Stožčast sortirni magnet Uporablja se za preveritev prisotnosti magnetnega materiala in zato sodi med običajno opremo zaposlenih na zbirnih mestih. Pritrjen je na medeninasti verigi, ki je dolga 50 cm. Veriga je opremljena z vponko za enostavno pritrditev na obleko, s čimer se znižuje možnost izgube magneta. Dolžina magneta je 50 mm, premer 14 mm in masa 36 g.

Stožčast sortirni nihalni magnet

Stožčast sortirni nihalni magnet Uporablja se za preveritev prisotnosti magnetnega materiala. Enako kot stožčasti  sortirni magnet ima vgrajen zelo močen neodimski NdFeB magnet. Zaradi namestitve na palici ga je možno uporabiti za potegovanje kovinskih magnetnih delov iz težko dostopnih mest (npr. iz motorja vozila). Skupna dolžina 160 mm, premer 14 mm.

Super močen sortirni magnet

Super močen sortirni magnetVgrajen ima zelo močen NdFeB magnet. Zaradi tega ga je možno uporabiti za identifikacijo materiala tudi na večjo razdaljo. Ta magnet se pogosto uporablja za ugotavljanje, ali se med nemagnetnim materialom (papir, drage kovine) ne nahaja tudi magnetni material. Na ta način se lahko izognemo poskusom goljufanja pri odkupu dragih kovin. Magnetna moč je 1 kN, dimenzije 114 x 72 mm in masa 1,5 kg.

Super močen sortirni magnet SmCo ima vgrajen zelo močen samarijski magnet. Glede moči je primerljiv z zgoraj navedenim super močnim sortirnim magnetom. Glavna prednost tega magneta je odpornost proti koroziji (možnost uporabe tudi v vodi).

Super močen sortirni magnet UP

Super močen sortirni magnet UPNovi tip super močnega sortirnega magneta smo opremili z novim ergonomskim ročajem, kar omogoča enostavno in udobno uporabo tega zelo močnega magneta. Uživajte v povečanem udobju med delom!

Velika moč magneta je seveda ostala ohranjena!

Izdelek je na zalogi, takoj dobavljiv.
Kupi sortirni magnet

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Magnetne testne palice

Magnetna testna palica Magnetna testna palica služi za testiranje, ali material vsebuje kovinsko-magnetno umazanijo. Vgrajene ima zelo močne neodimskime magnete NdFeB. Umazanijo odstranite tako, da potegnete plastični ročaj in magnetna umazanija odpade. Poglejte animacijo delovanje magnetne testne palice.

Nudimo dva tipa – funkcijska magnetna dolžina 140 mm

  • Ø 20 mm, magnetna indukcija cca 4380 G (merjeno na površini magnetnega jedra)
  • Ø 30 mm, magnetna indukcija cca 5200 G (merjeno na površini magnetnega jedra)

Izdelek je na zalogi, takoj dobavljiv.
Kupi testno palico

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

 

Magnetne metle

Za uporabo na zbirnih mestih nudimo tudi magnetne metle, ki so velik pomočnik tako pri čiščenju  manipulacijskih prostorov (preprečitev defektov avtomobilov) kot tudi pri sortiranju železnih in neželeznih kovin.